Jdi na obsah Jdi na menu
 


DŘEVO A SLUNEČNÍ PAPRSKY!

1. 6. 2010

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

 

 

NEJÚSPORNĚJŠÍ VYTÁPĚNÍ?

Pouze zateplení domu nebo výměna oken už dnes nestačí. K největším úsporám v domácnosti vedou dřevo a sluneční paprsky. Nejefektivnějším spojením je jednoznačně propojení krbu se solárním systémem, které umožňuje vytápět dům a ohřívat vodu zároveň.

Při spojení krbové vložky s teplovodním výměníkem a solárním systémem vytopíte domov nejlevnějším možným způsobem a zároveň ohřejeme teplou vodu pro kuchyni nebo koupelnu.

Právě český výrobce krbových, kamnových vložek a krbových kamen ze Suchdolu nad Odrou uvedl nedávno na trh novinku: kamnovou vložku, jejíž vlastnosti umožňují buď vytápět místnost, ve které jsou kamna vybudována, anebo jednoduchým pohybem páčky připojit kamna do systému pro přípravu teplé vody. Ve spojení se solárními panely na střeše domu, akumulační nádobou a automatickým systémem dosáhne majitel domumaximálních úspor při vytápění a ohřevu vody. A právě na tuto metodu vytápění domácností lze získat až 130tisícovou dotaci z programu Ministerstva životního prostředí ČR Zelená úsporám zaměřeného na úspory energie a obnovitelné zdroje v domácnostech.

Kdo si nemůže dovolit větší stavbu kamen nebo krbu ve svém obydlí z prostrových nebo finančních důvodů, volí alternativu krbových kamen. Velkou výhodou krbových kamen je snadná instalace, možnost okamžitého použítí, prostorová nenáročnost a zejména nižší pořizovací cena.

Pro zákazníky je důležitá nejen účinnost a vytápěcí schopnost, ale i design krbých kamen - dbají na to, aby zapadly do jejich interiéru. Úspěch v oblasti designu nejen v ČR, ale i v Evropě se nedá firmě ROMOTOP zapřít. Krbová kamna elegantních tvarů v kombinaci s krásou přírodního kamene, skla nebo keramiky několika barevných odstínů mohou být užitečným doplňkem vašeho domova. (HOME, byt,dům,styl,zahrada)

Obrazek